Bu Blogda Ara

16 Mayıs 2020 Cumartesi

PiCOIN: ŞİMDİDEN YERİNİZİ ALIN!

PiCOIN: ŞİMDİDEN YERİNİZİ ALIN!

Pi Network diye bir şey duydunuz mu? 

Mobil madencilik platformuymuş. Ben de yeni duydum. Aslında mobil madenciliği de yeni duydum sayılır. 

Bitcoin gibi, Electroneum gibi bir şey... 

Referans ile üye olunuyor. Bir arkadaşım bahsettiği için Google Play Store'dan indirip üye oldum. 

Üye olmak isteyen varsa referans görselin üstündedir (MergenHan). 

Telefonu kasmıyor. Şarjı yemiyor. Yani benzer diğer uygulamalara göre daha iyi bu anlamda. 

Yıllar önce, Bitcoin ilk çıktığında ciddiye almamıştık. "Sanal para mı olur yahu!" demiştik. Bitcoin 2008 yılında ortaya çıktı. Ortaya çıkmasından tam 1 yıl sonra Ekim 2009'da 1$=1.309 BTC birimine ulaştı. Şu an 1 BTC 9.000 $'dan fazla bir değere sahip. 

Dediğim gibi, o zamanlar pek de sallamamıştık Bitcoin'i. Hatta hiç sallamamıştık. O dönemde "sanal madenciler" olarak adlandırılan kullanıcılar BTC sisteminin gelişmesine katkıda bulundular ve şimdi hepsi birer milyoner oldu. 

Şimdilerde de Pi Network çıktı. İleride ne olacağını bilemiyoruz. Henüz beta sürümündeymiş. Belki o da BTC gibi olur, belki de olmaz. Bilemiyoruz. 

Ancak şu var ki virüs salgınından sonra gezegenimiz hızlı bir değişimin içine girdi. Dünya değişiyor ve kripto para ileride zorunluluk olacak gibi görünmekte (bu fikirden şahsen hiç hoşlanmasam da gidişat bu). 

Ben birkaç yıl bu Pi Network'u kazımaya devam edeceğim. Yapmam gereken tek şey günde bir kez Pi Network'u telefonumdan açıp tıklamak. O kadar. Sonra internetten çıksam da, telefonu kapatsam da fark etmiyor. 

Pi Network'u şuradan indirebilirsiniz: PiCoin 

Google Play Store'dan da indirebilirsiniz. 

Ve dediğim gibi, referans için MergenHan yazabilirsiniz (aynen bu şekilde).

Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra hesap oluşturuyorsunuz. Hesabınızı Facebook ile de mobil telefon numaranız ile de oluşturabilirsiniz.

Hesabınızı oluşturduktan sonra onaylatmanız gerekir. Sol üstteki üç çizgiden menüye girin:



Oradan da profilinize girin:



Facebook'tan izin vererek hesap oluşturduysanız onaylatmanıza gerek yok. Ama mobil telefon numaranızla hesap oluşturduysanız onay kodu almanız gerekiyor. "Phone verification" yazan yere tıklayın, United Kingdom'u seçin ve telefonunuzdan SMS yollayın. 0,80 TL gibi küçük bir ücret bir şey kesiliyor. Gelen kodu hesabınıza girin ve işlem tamam. "Phone verification" yazısının yanında yeşil bir tik işareti çıkacak (aşağıdaki gibi). Telefonu onaylatınca ayrıca Facebook'tan giriş yapmanıza gerek yok.