Bu Blogda Ara

11 Ekim 2016 Salı

DENİZ GEZMİŞ BİR HALK KAHRAMANI MIDIR?

DENİZ GEZMİŞ BİR HALK KAHRAMANI MIDIR?

İnsanlara bir türlü anlatamadık gitti: Terörün dini, imanı, dinlisi, dinsizi, sağcısı, solcusu, komünisti, sosyalisti, faşisti, ırkçısı, ırklısı, ırksızı, şucusu, bucusu olmaz. Terörün hepsi aynı kapıya çıkar, hepsi aynı halttır. PKK neyse Taliban odur, ASALA neyse IRA odur, ETA neyse Taliban odur, Hizbullah neyse THKO odur, liste uzayıp gider. Hiçbirinin aslında diğerinden bir farkı yoktur.

Apo denen herif Deniz Gezmiş'in hayranı değil miydi? Deniz Gezmiş'in en yakın adamlarından biri olan Ömer Ayna, en ateşli Apoculardan olan Emine Ayna'nın eğiticisi ve çok yakın akrabası değil miydi? Deniz Gezmiş yasadışı silahlı örgüt kurup güvenlik güçleriyle çatışmaya girmedi mi? Deniz Gezmiş kurduğu yasadışı örgüte (terör örgütü) finans sağlamak için soygun ve gasp yapmadı mı? PKK'nın siyasi uzantısı olan BDP'nin sözde vekilleri her sene Deniz Gezmiş'i anmıyorlar mı? DAHA SAYAYIM MI?

Kürtlerin çoğunluğu PKK'nın terörist olduğunu kabul etmezler (en azından benim bir şekilde tanıdığım çoğu Kürt, PKK'ya bir türlü "terör örgütü" diyemiyor). İslam adı altında din tüccarlığı ve din siyaseti yapan tipler de okul basıp çoluk çocuğu kurşuna dizen Çeçen teröristlerin terörist olduklarını kabul etmezler. Sosyalist geçinenlerin çoğu da Marksist/Leninist çıkışlı olan THKO ve buna benzer terör örgütlerinin terörist olduklarını kabul etmezler.

Sosyalisti, İslamcısı, şucusu, bucusu, insanlığı hiç kimselere bırakmayıp ve hümanizm hakkında bol keseden sallayıp kendi dünya görüşlerine yakın olan terör odaklarını kahraman ilan ediyorlar. Buna karşılık, hümanizm denen saçmalıkla uzaktan veya yakından ilgisi olmayan ve üstelik ırkçı olan benim gibi insanların bu kaypaklığa karşı çıkıyorlar. Bir yanda terör odaklarını masum ve kahraman gibi göstermeye çalışan hümanistler, öte yanda terörün her türlüsünü lanetleyen ırkçılar... Şimdi soruyorum: Bu ne iştir?

Deniz Gezmiş'in Amerikan emperyalizmine karşı olduğu söyleniyor. Doğrudur. Deniz Gezmiş Amerikan emperyalizmine karşıdır. Bizler de Amerikan emperyalizmine karşıyız. Ancak; Deniz Gezmiş Amerikan emperyalizmine (KAPİTALİZM) karşıyken Rus emperyalizmini (KOMÜNİZM) savunmuştur. Dolayısıyla Deniz Gezmiş bir emperyalizm karşıtı değildir. Eğer emperyalizm karşıtı olsaydı, adı emperyalizm olan her şeye karşı çıkması gerekirdi.

Bizler Amerikan emperyalizmine de karşıyız, Rus emperyalizmine de karşıyız. Buna ilaveten, Arap emperyalizmine de karşıyız (İslam adı altında dikte edilen Arap/Emevi gelenek görenekleri, türban, cübbe, kara çarşaf, cemaat, tarikat vesaire).

Amerika'nın 6. Filosuna taş atmış... Doğrudur, yapmıştır. İyi de yapmıştır. Buradan yola çıkarak Deniz Gezmiş'i savunanlar ve ona "kahraman, vatansever" diyenler onun ve ekibinin Türk askerine neden ateş açtığını da kendilerine sormalıdırlar. Amerikan askerlerine taş atan Deniz Gezmiş ve ekibi, Türk askeriyle silahlı çatışmaya girmişlerdir.

Deniz Gezmiş'in eylemlerini düşünürsek, eylemlerinin bariz bir şekilde terör eylemi olduğunu görürüz. Silahlı örgüt kurmak, güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya girmek, örgütüne para sağlamak için soygun yapmak, adam yaralamak, gasp yapmak, tüm bunları organize bir şekilde yapmak bariz bir şekilde terör eylemine girmektedir.

Deniz Gezmiş'in bugün en ateşli savunucularının PKK başta olmak üzere çeşitli terör örgütlerinin sempatizanlarının ve temsilcilerinin olduğunu düşünürsek, durum daha da netleşecektir.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının bazı eylemleri:

    29.12.1970'te Ankara Kavaklıdere'deki polis noktasını kurşunlayarak görevli polis memurlarını yaraladılar.
    11.01.1971'de İşbankası'nın ankara Emek Şubesini silah tehditiyle soydular.
    Bu olaylardan sonra gizlendikleri yerde görevli olan avukat, icra memuru, polis, kapıcı, şöför, çilingiri bağlayarak kaçtılar.
    15.02.1971'de ABD'li bir eri kaçırdılar.
    04.03.1971'de ABD'li 4 çavuşu kaçırdılar.
    27.02.1971'de silah tehditiyle ODTÜ'de görevli bir kişinin arabasını çaldılar.
    Daha sonra Nurhak Dağlarında kır gerillası eyleminde bulunmak amacıyla Ankara'dan ayrıldılar.
    16.03.1971'de Sivas'ın Şarkışla ilçesinde güvenlik kuvvetleriyle silahlı çatışmaya girdiler.
    Zorla evine girdikleri bir astsubayın eşini tabancayla yaraladılar. Silahla tehdit ettikleri astsubayı da yanlarına alarak bir jiple kaçtılar daha sonra Gemerek ilçesine kadar yol boyunca güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya girdiler.

THKO (Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu):

Deniz Gezmiş'in kurduğu örgüt THKO bir terör örgütüdür. İlk silahlı eylemini 29 Aralık 1970 tarihinde gerçekleştiren Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu, bütün bir 12 Mart yarı-askeri dönem boyunca varlığını sürdürdü. Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP-C) ile birlikte sözkonusu döneme damgasını vurdu. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamlarını önlemek için gerçekleştirdikleri ortak eylemin sonucu olarak THKP-C'den 8, THKO'dan 2 militanın Kızıldere'de öldürülmeleri, Silahlı Devrim Cephesi kavramının yerleşmesini ve siper kardeşliği-yoldaşlığı kavramının ortaya çıkmasını sağladı.

Deniz Gezmiş'in arkadaşlarından Ömer Ayna'nın çok yakın akrabası olan Emine Ayna, şu anda BDP'nin (yani PKK'nın siyasi uzantısından) vekillerindendir (Ömer Ayna'nın yetiştirdiği militanlardandır aynı zamanda).

Apo ve Deniz Gezmiş:

Apo'nun biyografisinden bir bölüme baktığımızda, Deniz Gezmiş'in PKK'lılarla ilişkisini daha iyi anlarız.

Apo'nun hayatında Deniz Gezmiş'in yeri: Diyarbakır'daki görevinden, Bakırköy Tapulama Müdürlüğü'ne atanıp İstanbul'a geldi. 1971 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kayıt yaptırdı. Öcalan aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne yatay geçiş yaptı. 12 Mart 1971 muhtırasının ardından, Mahir Çayan'ın öldürülmesi ve Deniz Gezmiş'in tutuklanması üzerine okulda başlayan boykot eylemlerine o da katıldı, sol yumruğunu havaya kaldırıp, "Bağımsız Türkiye" diye bağıranlardan biri de oydu. 8 Nisan 1972'de gözaltına alındı, Mamak Askeri Ceza Evi'ne konuldu. Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi'nce üç ay hapis cezasına çarptırıldı, davanın sonuçlandığı tarihe kadar yaklaşık yedi ay ceza evinde yattı. 1970’li yıllarda Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamlarını protesto için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yapılan “boykot eylemleri”nin öncülerinden biri olması sebebiyle güvenlik birimlerinin yakın takibindeydi. Bu eylemler üzerine kısa süreli olarak gözaltına da alınan Öcalan, Güneydoğu kökenli bir isim olması ve sivrilmesi sebebiyle, sürekli olarak MİT tarafından kontrol altına alınmak istendiği hezeyanı ile yaşadı. Uğur Mumcu’nun Kürt Dosyası kitabında ayrıntılı olarak işlediği, Öcalan’ın da Mahir Sayın ile yaptığı konuşmaları içeren Erkeği Öldürmek kitabında anlattığı Kesire Öcalan ve Pilot Necati (Necati Kaya) olayları bu hezeyanın başlangıcını oluşturuyor.

Videoları izleyin, Deniz Gezmiş denen eşkıyayı seven, sevgiyle anan, örnek alan, örnek gösteren herkes bu PKK'lıylarla aynı duygu ve düşünceleri paylaşmaktadır:




Deniz Gezmiş, PKK'lıların en çok saygı duyduğu birkaç kişiden biridir. Aşağıdaki haber bağlantılarına bakmanız yeterlidir.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/44781-dtpli-baydemir-deniz-gezmisi-ornek-gosterdi

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=876488&Date=27.04.2011&CategoryID=78

Hep söyledik, yine söylüyoruz: Terörün sağcısı, solcusu, ırkçısı, ırkı, milliyeti, dini, dinlisi, dinsizi, Müslümanı, Hıristiyani, Musevisi, Türkü, İngilizi, Yunanı, Ermenisi, Kürdü, Arabı, İtalyanı, Almanı, Rusu, Çeçeni, komünisti, sosyalisti, faşisti, şucusu, bucusu olmaz. Terör bir insanlık suçudur. PKK, ASALA, Taşnak, Hınçak, ETA, IRA, THKO, DHKPC, İBDAC, Hizbullah, Taliban, Çeçen militanlar; hepsi aynı kapıya çıkar.

Tüm bunlara rağmen, yani bunları bile bile Deniz Gezmiş'i savunuyorsanız gerçeklerden haberdar olmayan birisinizdir veya bile bile bir teröristin savunuculuğunu yapıyorsunuz demektir. Bunun bir başka izahı yoktur.