Bu Blogda Ara

8 Ekim 2016 Cumartesi

HER AKP KARŞITI MAKBÛL İNSAN MIDIR?

HER AKP KARŞITI MAKBÛL İNSAN MIDIR?
Malûmunuzdur; AKP'yi sevmiyoruz, icraatlarını hiç beğenmiyoruz, ekonomi politikaları berbat, iç ve dış politika içler acısı, bitmiş durumda olan PKK terörünün on sene içinde hortlatılması da cabası...

Özellikle Gezi Parkı Eylemleri sırasında AKP karşıtlığı en üst seviyeye çıktı. İnsanlarımızın üzerinden ölü toprağı kalktı ve özellikle de gençlerimiz sokaklarda AKP'ye karşı eylemler yaptılar. Gezi Parkı Eylemleri hakkında uzun uzun demeç vermeyeceğim. Zaten sosyal basından takip etmektesiniz yeterince.

Ben burada başka bir şeye değinmek istiyorum, başka şeylerden bahsetme gereği duyuyorum, başka bir sual soruyorum: Her AKP karşıtı makbûl insan mıdır?

Öyle ya, AKP'lilere genelde "koyun" yakıştırması yapıldı. Peki, ya her AKP karşıtının peşinden gidenler? Burada elbette AKP'nin avukatlığını yapacak değilim. Bu partinin politikasından hiç ama hiç hoşlanmayan biri olarak, AKP'nin avukatlığını yapacak en son insanlardanımdır.

Konuyu dallandırıp budaklandırmadan gündeme başka bir açıdan bakmaya devam edelim:

Mesela Sırrı Süreyya ÖNDER... Bu adam, bir yönetmen idi. PKK terörünün siyasi uzantısı olan BDP adlı siyasi parti görünümlü terör örgütünün milletvekilinden oluverdi son seçimde. Bu adam da AKP karşıtı biri, en azından öyle görünüyor. Gezi Parkı Eylemleri sırasında yaralandı hatta. Hastanelik oldu. Yani kısaca, AKP'ye karşı çıkanlardan biri... Ama ne var ki azılı bir PKK'lı... Sizce bu adam sırf AKP karşıtı diye makbûl insan mıdır? Peşinden gidilecek biri midir?

PKK terör örgütünün çaputlarının ve Apo denen insan müsvettesinin önünde poz veren Sırrı Süreyya ÖNDER:


Mesela Ethem SARISÜLÜK...Bu genç, son zamanlarda basını çokça meşgul etti. Eylemler sırasında bir polis tarafından başından vurularak öldürülmesi çok büyük tepkilere neden oldu. Vurulması elbette hiç iyi olmadı, o polisin mutlaka ceza alması gerekiyor. Öte yandan, bu gencin bir terör örgütü olan TİKKO ile bağlantısının olduğu ve çok koyu bir İbrahim KAYPAKKAYA hayranı olduğu da bir gerçek... Bu genç, TİKKO terör örgütünün kurucusu olan İbrahim KAYPAKKAYA adlı teröristin çok sıkı bir hayranıydı. Hatta vurulmadan bir ay kadar önce, terör örgütü TİKKO'nun kurucusu olan İbrahim KAYPAKKAYA adlı teröristi anma etkinliğine katılmıştı, Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK'e hakaretler içeren sloganlar atanların arasında yer almıştı.

Ethem SARISÜLÜK, vurulmadan bir ay kadar önce, terör örgütü TİKKO'nun kurucusu olan İbrahim KAYPAKKAYA adlı teröristi anma etkinliğine katılmıştı, Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK'e hakaretler içeren sloganlar atanların arasında yer almıştı.  Şu videodan izleyebilirsiniz (01:39'dan 01:45'e kadarki kısımda net bir şekilde görülüyor): http://www.youtube.com/watch?v=nGsj936C8mg&feature=player_embedded

Ethem SARISÜLÜK, İbrahim KAYPAKKAYA adlı teröristin kurduğu TİKKO adlı terör örgütünün bir destekçisidir:


Ethem SARISÜLÜK'ün Facebook profilini adresi facebook.com/ethemserwan idi, "SERWAN"ın ne anlama geldiğini de siz araştırın.

Bu arada, İbrahim KAYPAKKAYA adlı teröristin kurduğu TİKKO terör örgütünün eylemlerine de bir bakalım, bu terör örgütünü kahraman sanan şuursuzlar var çünkü.

TİKKO terör örgütünün bazı eylemleri:
TİKKO, PKK ile ortak eylemler yapmış bir terör örgütüdür. BELGE: http://www.haberler.com/trafonun-havaya-ucuruldugu-eylemi-teror-orgutu-pkk-haberi/
TİKKO, bazı silahlı eylemlerinde askerlerimizi de şehit etmişti. BELGE: http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=24&ArticleID=1171060&Date=08.12.2009&b=7%20ASKER%20SEHIT

TİKKO terör örgütünün daha pek çok eylemi var. Yani bu terör örgütü PKK'dan farksızdır. Bu terör örgütünün sempatizanları da PKK'lılardan farklı değildir.

Şimdi baştaki sorumuzu tekrar soruyorum: Her AKP karşıtı makbûl insan mıdır?

AKP'nin yaptığı yanlış politikalara karşı çıkmayan AKP'lileri "koyun" olarak nitelendiren AKP karşıtları neden her AKP karşıtını makbûl insan olarak kabul etmektedir? Bu bir çelişki değil midir? Öyle ya; bir yandan şehitlerimizin hakkını savunacaksınız, Türk Bayrağı'nı taşımanın onurunu yaşayacaksınız, Başbuğ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün askerleri olduğunuzu söyleyeceksiniz; öte yandan bir takım terör örgütlerinin mensuplarına sırf AKP karşıtı oldukları için laf ettirmeyeceksiniz, Başbuğ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e dümdüz giden teröristleri savunacaksınız, Türk askerini şehit eden şerefsizlerin peşinden gidenleri kahraman ilan edeceksiniz...

Sonuç olarak ben diyorum ki; Gezi Parkı Eylemleri haklı eylemlerdir. Konu üç beş ağaç da değildir. Konu, senelerdir devam eden AKP'nin yanlış politikalarına karşı bir başkaldırıdır. Ama sırf AKP karşıtı oldukları için bir takım terör örgütü mensuplarının/sempatizanlarının peşinden gitmek de ayrı bir koyunluktur.