Bu Blogda Ara

16 Nisan 2017 Pazar

VİSKİLİ SOSYALİSTLER

VİSKİLİ SOSYALİSTLER

Ben yedi sülalesi CHP'li olan biriyim. CHP'nin içindeki bir takım zihniyete kızgın ve kırgın olduğum için ben bile oyumu son yıllarda MHP'den yana kullandım. Ki MHP'lilerle üniversite yıllarımda ve hatta daha sonrasında da ağız burun kırmalı kavgalar etmiş biriyim.

Din ve diyanetle hiçbir ilgim olmamasına rağmen saçma sapan sağ bir partinin peşinden gitmek zorunda olduğumu hissettim ve öyle yaptım.

Çok az bir kesimi (yani ailemdeki CHP'lileri, CHP'yi halen Atatürkçü bir parti sananları) bunun dışında tutarak belirtmek isterim ki; solculuk, sosyalizm, halk, halkçılık, özgürlük gibi kavramları ağızlarına sakız ederek Atatürk sömürüsü yapan viskili sosyalist takımı CHP'den temizlenmediği sürece sağ partiler ve onlara bağlı akımlar bu memleketin başına gelmeye devam edecektir. Bu arada ben devletçi, milliyetçi, bir anlamda nasyonal sosyalizme çok yakınım. Yani halk, halkçılık, sosyal devlet gibi değerleri savunan biriyim.

Günlük yaşam içinde yukarıda bahsettiğim viskili sosyalist, lümpen, kıçımın solcusu bir sürü herifle öyle veya böyle çeşitli konularda tartışıp duruyorum. Hatta kavga ediyorum. Alayına gıcık oluyorum. Bu durum çoğu zaman bir kin meselesi haline bile gelmeye başladı. Yedi sülalesi CHP'li olan biri olarak ben bu psikoloji içindeysem varın gerisini siz düşünün.

Köylü bir kadın iş istemek için CHP il yönetimine gittiğinde "Üstün başın tezek kokuyor, hadi başka kapıya!" diyerek kapı dışarı ediliyorsa, güya sosyal demokrat ve solcu olan bir beyefendi bir restoran açıp fincanı 30 TL'den hazır kahve satıyorsa, hiçbiriniz "Halk bizi anlamıyor, gidip de bunlara oy veriyor." demesin.

Mesele makarna, kömür falan değil...

Yani on küsür senedir AKP'nin iktidarda olduğu bir memlekette neden birçok kişi CHP başta olmak üzere muhalefete yükleniyor, anlayın artık.

Halktan ve halkçılıktan yana olduklarını iddia edenler halka uzak kaldılar. İnsanda bir zümreye ait olma duygusu vardır. Halktan ve halkçılıktan yana olduklarını iddia etmelerine rağmen elit takılanlar sayesinde pek çok insan kendisini dışlanmış hissetti bu memlekette.

Yani nasıl ki bu ülkede din sömürüsü yapanların tavırlarından dolayı kendisini ötekileştirilmiş hissederek dinden imandan çıkanlar olduysa, aynı şekilde Atatürk İlkeleri'ni sömürenlerin tavırlarından dolayı kendisini ötekileştirilmiş hissederek cemaatlerin peşinden gidenler de oldu.

Birazcık özeleştiri...

CHP artık silkinsin ve kendine gelsin, benim gibi milyonlarca insanı yeniden kazansın.

Başka yolu yok.