Bu Blogda Ara

20 Nisan 2017 Perşembe

KUTLU DOĞUM HAFTASI

KUTLU DOĞUM HAFTASI

İslam dininin peygamberi olan Muhammed'in doğum günü olduğunu iddia ederek bir hafta boyunca kutlamalar yapıyorlar, bunun adına "Kutlu Doğum Haftası" diyorlar.

Ne hikmetse asırlardır böyle bir uygulama olmamışken, yirmi küsür sene önce icat edildi ve Nisan ayına denk gelecek şekilde İslam dininin peygamberi olan Muhammed'in doğum gününü kutluyorlar. Bunu da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın olduğu haftaya denk getiriyorlar. Böylece, insanların dini değerlerini kullanarak ulusal değerlerimizi vuruyorlar.

Öncelikle şu geliyor akıllara: Dini günler ve kutlamalar her sene 10 gün geriye atar. Hicri Takvim ile Miladi Takvim arasındaki 10 günlük farktan dolayı böyle bir durum vardır. Mesela -atıyorum- Kurban Bayramı  23 Eylül'de mi oldu? O zaman seneye 13 Eylül'de olur. Ondan sonraki sene 3 Eylül'de olur. Bu böyle devam edip gider. Bu durum, diğer dini günler ve kutlamalar için de aynıdır. Ramazan, Ramazan Bayramı, Regaip Kandili, Miraç Kandili vesaire hep 10 gün geriye atar.

Peki, hal böyleyken İslam dininin peygamberi olan Muhammed'in doğum günü neden her sene "Kutlu Doğum Haftası" adı altında Nisan ayında kutlanıyor? Neden 10 gün geriye atmıyor? Neden Nisan'a denk getiriliyor? Asırlardır böyle bir şey yokken neden özellikle son 10 senedir böyle bir uygulama var?

Ayrıca, İslam dininin peygamberi olan Muhammed'in doğum günü Mevlid Kandili değil mi? Peki, o halde Kutlu Doğum Haftası neyin nesidir?

Peki Fethullah Gülen denen hainin doğum tarihinin 27 Nisan olduğunu kaç kişi biliyor?

Yoksa İslam dininin peygamberinin doğum tarihi kutlanıyor diye senelerdir Fethullah denen hainin doğum günü mü kutlanıyor?

Eğer öyle ise -ki bu hesaba göre durum bu- Müslümanlar, inandıkları dinin peygamberine bir anlamda hakaret hareketinin içinde gibi görünmüyor mu? İslam dini ile ilgisi olmayan benim gibi biri bu duruma isyan ederken Müslümanlar neden bu kadar rahat?