Bu Blogda Ara

18 Mayıs 2018 Cuma

MÜSLÜMAN KARDEŞİM!

MÜSLÜMAN KARDEŞİM!

Kuzey Afrika'dan Balkanlar'a, Anadolu'dan Kafkasya'ya, Ortadoğu'dan Arabistan'a, Batı Asya'dan Orta Asya'ya, Güneydoğu Asya'dan daha nice yerlere kadar birçok ülkede toplam 2.000.000.000 (iki milyar) Müslüman insan yaşıyor.

Dünyadaki Musevi sayısı ise yaklaşık olarak 20.000.000 (yirmi milyon) kişi.

Yani Müslüman sayısı, Musevi sayısının yaklaşık olarak 100 katı.

Ama kıç kadar İsrail ile başa çıkamıyorsun. İsrail'le başa çıkamadığın gibi, İsrail'in etkin olduğu ülkeler de senin hayatını tehdit ediyor. Mesela ABD, İngiltere, Fransa, Almanya...

Neden, biliyor musun?

Sen çocuklarının beynini hurafelerle dolduruyorsun. Museviler ise çocuklarını eğitirken bilim ve teknolojiye ağırlık veriyor.

Sen peygamber tarihi, Kuran okuma yarışması, ezan okuma yarışması gibi konularla uğraşırken Museviler dünyaya hakim olacakları bilgileri küçük yaşlardan itibaren öğreniyorlar.

Sen kız çocuğunun okumasına bile karşı çıkıyorsun, çoğu zaman kadınları insandan saymıyorsun ama Museviler İsrail'de kadınlara bile askeri eğitim veriyorlar.

Sen HES adı altında yapılan işlerle kurutulan derelerine bile sahip çıkamıyorken beğenmediğin o İsrail deniz suyunu arıtarak içme suyu elde ediyor.

Sen verimli topraklarını betona boğarken İsrail çölün ortasında çok ciddi anlamda tarım yapıyor ve ürünlerini dünyaya pazarlıyor.

Adamlar 3.000 yıl önce Babil'den sürülüp dünyanın dört bir yanına dağıtıldıkları halde dillerini unutmamışlar, harflerini unutmamışlar. Ama sen daha 100 yıl önceki Kurtuluş Savaşı'na bile sahip çıkmayı beceremiyorsun. Milli bayramlarına sahip çıkamıyorsun.

Yani aslında başına gelenleri fazlasıyla hak ediyorsun.