Bu Blogda Ara

16 Ocak 2020 Perşembe

AKP YAPINCA KÖTÜ, CHP YAPINCA İYİ OLAN ŞEY!

AKP YAPINCA KÖTÜ, CHP YAPINCA İYİ OLAN ŞEY!

2020 yılı itibarıyla 42 yaşında bir adamım. Şu ana dek birçok farklı partiye oy verdim. Sol gelenek içinde yetişmiş olmama rağmen Türkçü-Turancı bir adamım. İlk oyumu, Apo piçinin yakalanmasından dolayı DSP'ye vermiştim. Daha sonra Osman Pamukoğlu'nun söylemlerini beğendiğim için HEPAR'a oy verdim. Bir ara HEPAR'ın hiçbir şekilde söz sahibi olamayacağına kanaat getirdiğim için oyumu CHP'den yana kullandım. Baykal'ı hiç sevmedim, ama Kılıçdaroğlu ekibinin CHP'deki gerçek Atatürkçüleri tasviye etmesinden sonra oyumu MHP'ye verdim. MHP'nin AKP ile yakınlaşmasından sonra MHP'den de ciddi anlamda soğudum.

Yani hiçbir zaman partizan biri olmadım. Hiçbir zaman kişisel çıkarlarımı düşünmedim. Seçim zamanı ne gerekiyorsa onu yaptım.

AKP'ye ve HDP'ye hiç oy vermedim. AKP ve HDP benim asla oy vermeyeceğim iki partidir. Kafama silah bile dayasalar benim bu iki partiye oy vermem mümkün değildir. Çünkü AKP siyasal İslam'ın temsilcisi, HDP de PKK'nın temsilcisidir.

Bu yazıdaki konu, AKP ve CHP arasındaki ilginç bir durum.

AKP'li değilim. AKP'yi sevmiyorum. 

Ama ortada bir gerçek var, şamar gibi yüzümüze çarpıyor.

AKP; PKK'lılarla birlikte megri megri yaptı, Kürtlere açılım yaptı, Apo piçinin mektubunu canlı yayında okudu, Şivan Perver ve Barzani denen şerefsizleri onur konuğu yaptı, Akil Adamlar diye ekip kurdu ve bu ekip AKP ile Kürtlerin hesabına çalıştı.

Hepimiz buna karşı çıktık. Sayıp sövdük. CHP'liler de sayıp sövdüler.

Şu an 2020'nin Ocak ayındayız. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, PKK'lı Selahattin Demirtaş'ın kitabını satıyor ve kitabın tiyatrosunu da sergiliyorlar. Bu etkinliklerde, bir zamanlar AKP'nin Kürtlere açılım yaptığı zamanlarda Akil Adamlar denen ekipte yer alan Kadir İnanır denen herif de var.

CHP'liler şu anda, bir zamanlar Akil Adamlar ekibinde yer alan Kadir İnanır denen herifi savunuyor.

Ulan bu ne biçim iştir?

AKP yapınca kötü olan şey CHP yapınca iyi mi oluyor? Bu CHP nasıl bir zihniyetin ürünüdür?

Zamanında Kürtlere taviz üstüne taviz veren AKP, o Kürtler hendekler kazmaya başladıklarında alayını bombalamıştı. Kürtlere adam olmaları için şans veren AKP, Kürtler bu sansı kullanamadıklarında alayının hakkından geldi.

Yani AKP Kürtleri adam yerine koyarken gerektiğinde aynı Kürtlere odunu veriyor. Bu cesarete sahip. Peki, CHP'de bu cesaret var mı? Şu anda AKP yerine CHP iktidar olsaydı Kürtler bağımsızlıklarını çoktan ilan etmişlerdi.

AKP'ye hiç oy vermemiş, AKP'den hiç de hoşlanmayan biri olarak bunu söylüyorum.

Ve bu millet bu kadar ekonomik soruna, yolsuzluklara, işsizliğe vesaireye rağmen işte tam da bu yüzden AKP'ye destek veriyor. Ekonominin içine etmelerine, adalet kavramını yok etmelerine, adam kayırma konusunda çıtayı zirveye çıkarmalarına rağmen bu insanlar AKP'ye tam da bu yüzden oy veriyorlar. Yani PKK'nın kucağına oturanları iktidara getirmektense AKP gibi bir partiyi iktidarda tutmayı tercih ediyorlar.

CHP artık açık açık PKK'lıların yanında yer alıyor. PKK'nın fahişesi olan Sakine Cansız denen karının kitabını bile alıp satmaktan çekinmiyorlar. Bahaneleri de hazır, "Bunlar bandrolü olan kitaplar." diyorlar. Bandrolü olunca ne fark ediyor?

Ben Atatürkçü ve Türk milliyetçisi biriyim. Ama artık orasında burasında Atatürk imzası bulunan insanlara hemen güvenemiyorum.

AKP gitmeyecek. Emin olun. CHP bu haldeyken AKP'nin kaybetmesi söz konusu bile değil.

Şu şartlarda Tengri Reis'e güç versin.

İsteyen eğri, isteyen doğru anlasın.